Bio

divider

BIO

Antwerpen Camerata is een bruisend,energiek,
en eigentijds kamerorkest.

Als een internationaal ensemble bestaande uit musici van over de hele wereld, draagt het orkest zijn visie uit van het maken van muziek zonder grenzen. Het orkest onderscheidt zich met zijn toewijding aan de muziek van het verleden, terwijl het tegelijkertijd de interactie opzoekt met levende (jonge) componisten.

Antwerpen Camerata werd opgericht in 2015 in Antwerpen, en staat sinds het begin onder leiding van Dimitris Spouras, artistiek leider en chefdirigent.

Door deelname aan verschillende jaarlijkse projecten, optredens op festivals en in concertzalen, zoals het Klarafestival 2015 in DeSingel, en samenwerkingen met bekende musici en artiesten (Eliane Rodrigues, Peter Van de Velde, Hendrickje van Kerckhove, Nadja Nevelovitsch and Wilfried Van den Brande) vestigt het orkest zich in rap tempo in het Europese muzikale landschap.

De laatste jaren werkt Antwerpen Camerata in nauwe samenwerking met de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en treedt het orkest op met het Antwerps Kathedraalkoor en met het Vlaams Radiokoor, waarvoor ze enthousiaste recensies ontvingen.